Wat is het verschil tussen Costa Blanca Noord en Zuid?

Tweede verblijf spanje of belgie

De beslissing is gevallen. Je wilt investeren bent van plan om een tweede verblijf te kopen. Je droomt van een huis of appartement waar je kan genieten van zon, zee en strand. Alleen ben je er nog niet helemaal aan uit waar je wilt wonen. Kies je voor de eigen Belgische kust of opteer je voor het realiseren van de buitenlandse droom en koop je een tweede verblijf aan de Spaanse costa´s?

Om je te helpen de knoop door te hakken, zetten we de twee keuzes even tegenover elkaar.

Costa Blanca Noord

Het noorden en het zuiden van de Costa Blanca hebben één iets gemeen: beide regio´s hebben prachtige steden waar er veel te zien en te beleven is. Het grootste verschil tussen beiden is dat de noordelijke Costa Blanca meer bergen heeft die dichter bij de zee liggen. Dit zorgt ervoor dat de kustlijn ruwer is en er meer baaien zijn. Het bergachtige gebied zorgt er ook voor dat er iets meer regen valt hier, al is dat nog steeds niet veel. Het heeft wel als voordeel dat de regio hierdoor iets groener is. De bergen herbergen tal van authentieke dorpjes die het bezoeken waard zijn en van waar je een indrukwekkend uitzicht hebt.

Costa Blanca Zuid

Het zuiden van de Costa Blanca is een stuk vlakker dan het noorden. Hier tref je brede, mooie zandstranden aan terwijl de bergen iets verder van de kust afliggen. Dat zorgt ervoor dat je hier een echt mediterraan klimaat aantreft wat gezond is voor mensen die vaak last hebben van kwaaltjes, gewrichtsproblemen en die wat ouder worden. Costa Blanca Zuid is droger dan het noorden waardoor de begroeiing hier minder groen is. Wel zal je vaker palmbomen en sinaasappelbomen in het landschap aantreffen.

Tweede verblijf spanje of belgie 2

Waar koop je het beste een tweede woning?

De meest noordelijke badplaats aan de Costa Blanca is het levendige stadscentrum van Dénia met veerdiensten naar de Balearen. De 15 kilometer lange zandstranden maken het een geliefde badplaats het hele jaar door. Verder is het ook goed gelegen op slechts een uur rijden van de luchthavens van Valencia en Alicante. Dénia is trouwens ook erg betaalbaar voor een tweede woning. Andere populaire steden in Costa Blanca Noord zijn Benidorm, Javea, Calpe en Alicante.
In het zuiden is Orihuela Costa een populaire bestemming. Het is het meest dichtbevolkte deel van de hele Costa Blanca. Wat de meeste kopers daar aantrekt, is de keuze voor betaalbaar onroerend goed in combinatie met de nabijheid van alle soorten voorzieningen, schone stranden, het levendige nachtleven en het hippe winkelcentrum La Zenia Boulevard. Daarnaast is het ook makkelijk voor je familie om op bezoek te komen of om zelf even te vliegen naar je thuisland dankzij de nabijgelegen luchthavens van Alicante en Murcia. In deze regio liggen de prijzen iets hoger, maar ze blijven beduidend lager dan in de noordelijke Costa Blanca.

Conclusie

Costa Blanca Zuid is iets goedkoper dan het noorden voor het kopen van een tweede woning in Spanje. Toch hangt de keuze van welke regio het best is vooral af van je persoonlijke voorkeuren. Hou je van het typische Costa Blanca gevoel met zandstranden of opteer je eerder voor het ruige landschap en de prachtige natuur in het noorden? Laat je bij je zoektocht bijstaan door Holiday Estate. Je kan rekenen op onze expertise en kennis op het vlak van Spaans vastgoed.

De levensstijl

Koop je een tweede verblijf om zelf in te wonen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de levensstijl in beide locaties. Enerzijds zit je in België met de typische gehaaste mentaliteit en de dure levensstijl. Uiteten gaan in een restaurant op de zeedijk is iets waar je wellicht twee keer over zal nadenken gezien de prijzen op de menukaart.

Dat staat allemaal in schril contrast met Spanje die een lage levenskost heeft. Een koffietje zal je er nooit meer dan twee euro kosten terwijl een dagmenu je amper tien tot vijftien euro zal kosten. Daarnaast staat Spanje bekende om zijn relaxte levensstijl. Mensen zijn er gelukkiger en glimlachen dan ook meer, wat je zelf ook gelukkiger maakt.

Image 9

Alles wat je moet weten als je een huis in Spanje koopt

Met deze handige brochure helpen we jou op weg om de goede keuzes te maken. Ook als je nog vragen hebt na het lezen van deze brochure, staan we klaar om onze ervaring te delen.

Download de brochure