Wat is het verschil tussen Costa Blanca Noord en Zuid?

Torrevieja foto goed weer zee

Overweeg je om vastgoed te kopen in Spanje, denk dan zeker eens aan Torrevieja. Deze badplaats ligt in het zuidoosten van Spanje en is gelegen aan de Middellandse Zee. De naam van de regio zal je ongetwijfeld bekend voorkomen: Costa Blanca. Wil je weten waarom Torrevieja zo’n interessante plek is om vastgoed te kopen? Lees dan snel verder. We vertellen je de vijf belangrijkste redenen om hier vastgoed te kopen.

Costa Blanca Noord

Het noorden en het zuiden van de Costa Blanca hebben één iets gemeen: beide regio´s hebben prachtige steden waar er veel te zien en te beleven is. Het grootste verschil tussen beiden is dat de noordelijke Costa Blanca meer bergen heeft die dichter bij de zee liggen. Dit zorgt ervoor dat de kustlijn ruwer is en er meer baaien zijn. Het bergachtige gebied zorgt er ook voor dat er iets meer regen valt hier, al is dat nog steeds niet veel. Het heeft wel als voordeel dat de regio hierdoor iets groener is. De bergen herbergen tal van authentieke dorpjes die het bezoeken waard zijn en van waar je een indrukwekkend uitzicht hebt.

Costa Blanca Zuid

Het zuiden van de Costa Blanca is een stuk vlakker dan het noorden. Hier tref je brede, mooie zandstranden aan terwijl de bergen iets verder van de kust afliggen. Dat zorgt ervoor dat je hier een echt mediterraan klimaat aantreft wat gezond is voor mensen die vaak last hebben van kwaaltjes, gewrichtsproblemen en die wat ouder worden. Costa Blanca Zuid is droger dan het noorden waardoor de begroeiing hier minder groen is. Wel zal je vaker palmbomen en sinaasappelbomen in het landschap aantreffen.

Waar koop je het beste een tweede woning?

De meest noordelijke badplaats aan de Costa Blanca is het levendige stadscentrum van Dénia met veerdiensten naar de Balearen. De 15 kilometer lange zandstranden maken het een geliefde badplaats het hele jaar door. Verder is het ook goed gelegen op slechts een uur rijden van de luchthavens van Valencia en Alicante. Dénia is trouwens ook erg betaalbaar voor een tweede woning. Andere populaire steden in Costa Blanca Noord zijn Benidorm, Javea, Calpe en Alicante.
In het zuiden is Orihuela Costa een populaire bestemming. Het is het meest dichtbevolkte deel van de hele Costa Blanca. Wat de meeste kopers daar aantrekt, is de keuze voor betaalbaar onroerend goed in combinatie met de nabijheid van alle soorten voorzieningen, schone stranden, het levendige nachtleven en het hippe winkelcentrum La Zenia Boulevard. Daarnaast is het ook makkelijk voor je familie om op bezoek te komen of om zelf even te vliegen naar je thuisland dankzij de nabijgelegen luchthavens van Alicante en Murcia. In deze regio liggen de prijzen iets hoger, maar ze blijven beduidend lager dan in de noordelijke Costa Blanca.

Conclusie

Costa Blanca Zuid is iets goedkoper dan het noorden voor het kopen van een tweede woning in Spanje. Toch hangt de keuze van welke regio het best is vooral af van je persoonlijke voorkeuren. Hou je van het typische Costa Blanca gevoel met zandstranden of opteer je eerder voor het ruige landschap en de prachtige natuur in het noorden? Laat je bij je zoektocht bijstaan door Holiday Estate. Je kan rekenen op onze expertise en kennis op het vlak van Spaans vastgoed.

Reden 5: Geschikt vastgoed aanwezig

Wil je vastgoed aanschaffen in deze regio, dan is het natuurlijk wel van groot belang dat geschikt vastgoed aanwezig is. Dat is in deze streek zeker het geval. Het aanbod van vastgoed is divers, zodat er altijd wel een woning is die voor jou het ideale plaatje vormt. Of je nu een vrijstaande villa, twee-onder-een-kapwoning, geschakelde woning of appartement zoekt: het is aanwezig en met regelmaat beschikbaar. Op dit moment worden er diverse nieuwbouwprojecten gerealiseerd in de regio. Niet geheel onbelangrijk: de vastgoedprijzen zijn er (nog) relatief laag. Zo vind je al een appartement in Torrevieja vanaf €189.000.

Ben je overtuigd van deze mooie regio? Bekijk hier ons aanbod in Torrevieja. Zoek je liever wat verder? We hebben meer dan 80 projecten te koop in de volledige Costa Blanca!

Torrevieja holiday estate zoutmeren
Image 9

Alles wat je moet weten als je een huis in Spanje koopt

Met deze handige brochure helpen we jou op weg om de goede keuzes te maken. Ook als je nog vragen hebt na het lezen van deze brochure, staan we klaar om onze ervaring te delen.

Download de brochure