Waarom Costa Blanca

Waarom de Costa Blanca
de beste Spaanse regio is

De Costa Blanca heeft het gezondste klimaat ter wereld. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie bijna het perfecte klimaat voor de mens op aarde. We kunnen dat enkel bevestigen. Maar de Costa Blanca is zoveel meer dan enkel zon, zee en strand.

Wie naar de Costa Blanca komt, vindt er een hogere levenskwaliteit. Je ervaart er de rust en een trager ritme, maar ook cultuur en gastronomie. Op wandelafstand van de kust vind je er nog een betaalbare villa.

Download de brochure

Interessante prijzen

Hoewel de vastgoedprijzen in Spanje jaar na jaar stijgen, blijft de Costa Blanca erg betaalbaar.

Fantastisch weer

Ongeveer 320 dagen per jaar schijnt de zon aan de Costa Blanca. Dat betekent dat je heel veel tijd buiten kan doorbrengen.

Geniet van de rust

Aan de Spaanse Costa Blanca kabbelt het leven aan een heel ander tempo verder.

Geniet van de rust

Aan de Spaanse Costa Blanca kabbelt het leven aan een heel ander tempo verder.

Ontdek de cultuur

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Malesuada amet at enim tincidunt massa at tincidunt. Id volutpat tristique posuere sapien at tincidunt.

Beoefen tal van sporten

Wie wel van wat activiteit houdt, kan zijn hart ophalen aan de Costa Blanca. De regio staat bekend voor zijn rijke aanbod aan diverse sporten

Een parel, zowel aan de kust als in het binnenland

Wie er nog aan twijfelt: er valt heel veel te beleven aan de Costa Blanca. Eerste even dieper gaan kijken wat de Costa Blanca precies is. De Costa Blanca is een van de meest gekende costa’s in Spanje. Het is een kustregio die zich uitstrekt tussen Denia in het noorden en in het zuiden loopt het door nog een eindje onder Torrevieja. Maar ook landinwaarts gaat de Costa Blanca verder. Een misverstand is: een costa is kust en niet meer dan dat. Wel, vooral in het geval van de Costa Blanca kunnen we zeggen: fout! Ook het binnenland van de Costa Blanca is absoluut het verkennen waard.

De Costa Blanca kan je onderverdelen in twee grote delen: Costa Blanca Zuid en Costa Blanca Noord. Het noorden omvat stadjes als Benissa, Benitachell, Moraira, Calpe, Altea en L’Alfaz del Pi. De grens - als die er al is - wordt bepaald door Benidorm. Het zuiden van de Costa Blanca is dan eerder Alicante, Torrevieja, Orihuela Costa. Het noordelijke deel is over het algemeen duurder dan het zuidelijke deel, met minder grootschalige nieuwe ontwikkelingen, maar elke locatie is anders en elk deel heeft zijn eigen hotspots. Van noord naar zuid bent u nooit ver van de handige AP-7 snelweg.

Homepage banner

Costa Blanca Zuid

Guardamar del Segura is het eerste kustresort van betekenis ten zuiden van Alicante, met een selectie van speciaal gebouwde toeristische residenties, overwegend appartementen, veel met uitzicht op het uitgestrekte strand. Landinwaarts van Guardamar vind je Rojales. Met een aantal prachtige projecten. De echte hotspot van Costa Blanca Zuid is Orihuela Costa. Verbluffende nieuwbouwprojecten langsheen 10 kilometer ten zuiden van Torrevieja. Enkele van de bekendste plekken zijn Punta Prima, Playa Flamenca, La Zenia, Cabo Roig, Dehesa de Campoamor en de binnenlandse gebieden van Los Dolses en Villamartin.

Onze selectie in Costa Blanca Noord

San Miguel de Salinas

Paradise Resort

Appartement

2

2

v.a.€ 234.900

Meer informatie

Orihuela-Costa

Amanecer X

Appartement

2

2

v.a.€ 239.000

Meer informatie

San Miguel de Salinas

Saoco II

Appartement

2

2

v.a.€ 174.900

Meer informatie
Bekijk het volledig aanbod
Costa blanca

Costa Blanca Zuid

De wolkenkrabbers van Benidorm doemen groot op langs de snelweg AP-7 en geven de eerste grote badplaats ten noorden van Alicante aan - het hoogste residentiële gebouw van Spanje, het Edificio Intempo, wordt dit jaar opgeleverd.
In de loop der jaren heeft Benidorm niets van zijn aantrekkingskracht verloren als kleurrijke vakantiehotspot. Calpe, met zijn niet te missen rots van Ifach, is de volgende populaire badplaats, met een scala aan onroerend goed langs de kust en uitwaaierend in de heuvels eromheen. Na Calpe begint misschien wel de meest gewilde stuk van de Costa Blanca Noord kustlijn. Tot aan de pittoreske badplaats Moraira, met pijnbomen bedekte heuvels bezaaid met witte villa's eindigen bij de Med in lage kliffen, onderbroken door kleine zanderige baaien.

Voorbij Moraira biedt elk eigendom in de hoger gelegen gebieden van Benitachell en Cumbre del Sol een ongelooflijk panoramisch uitzicht op zee, en verder kom je in het mooie familieoord Jávea. Jávea is meer familie- en toeristengericht dan Moraira, en verspreid over drie gebieden - de Pueblo, de Puerto en het Arenal strandgebied.
Moraira daarentegen is op een meer gecontroleerde, organische manier gegroeid, vanuit haar oorspronkelijke vissersdorp, dat nog steeds haar hart is. Moraira's woonwijken waaieren uit aan de west- of oostzijde van de beboste vallei erachter. Een mix van villa's, en kleine appartementen en herenhuizen complexen worden aangeboden.

Onze selectie in Costa Blanca Zuid

San Miguel de Salinas

Paradise Resort

Appartement

2

2

v.a.€ 234.900

Meer informatie

Orihuela-Costa

Amanecer X

Appartement

2

2

v.a.€ 239.000

Meer informatie

San Miguel de Salinas

Saoco II

Appartement

2

2

v.a.€ 174.900

Meer informatie
Bekijk het volledig aanbod