Wat is het verschil tussen Costa Blanca Noord en Zuid?

Waar kopen belgen spanje

Nog nooit eerder hebben zoveel Belgen ervoor gekozen een huis in Spanje te kopen. De prachtige stranden en het heerlijk weer verklaren dit natuurlijk, maar ook de prijzen van de huizen spelen mee. Het aantal Belgen die een tweede woning in Spanje hebben is zo'n zeven keer gestegen ten opzichte van 2013. Ook omdat vele het een goede investering vinden voor later. Je familie en vrienden kunnen immers ook meegenieten! Of misschien wil je wel een centje bijverdienen door te verhuren? Welke reden je ook hebt, Spanje is groot, het kan moeilijk zijn om te kiezen waar je wil kopen. Wij zetten de meest interessante plekjes voor Belgen die in Spanje een woning willen kopen op een rijtje.

Costa Blanca Noord

Het noorden en het zuiden van de Costa Blanca hebben één iets gemeen: beide regio´s hebben prachtige steden waar er veel te zien en te beleven is. Het grootste verschil tussen beiden is dat de noordelijke Costa Blanca meer bergen heeft die dichter bij de zee liggen. Dit zorgt ervoor dat de kustlijn ruwer is en er meer baaien zijn. Het bergachtige gebied zorgt er ook voor dat er iets meer regen valt hier, al is dat nog steeds niet veel. Het heeft wel als voordeel dat de regio hierdoor iets groener is. De bergen herbergen tal van authentieke dorpjes die het bezoeken waard zijn en van waar je een indrukwekkend uitzicht hebt.

Costa Blanca Zuid

Het zuiden van de Costa Blanca is een stuk vlakker dan het noorden. Hier tref je brede, mooie zandstranden aan terwijl de bergen iets verder van de kust afliggen. Dat zorgt ervoor dat je hier een echt mediterraan klimaat aantreft wat gezond is voor mensen die vaak last hebben van kwaaltjes, gewrichtsproblemen en die wat ouder worden. Costa Blanca Zuid is droger dan het noorden waardoor de begroeiing hier minder groen is. Wel zal je vaker palmbomen en sinaasappelbomen in het landschap aantreffen.

Waar koop je het beste een tweede woning?

De meest noordelijke badplaats aan de Costa Blanca is het levendige stadscentrum van Dénia met veerdiensten naar de Balearen. De 15 kilometer lange zandstranden maken het een geliefde badplaats het hele jaar door. Verder is het ook goed gelegen op slechts een uur rijden van de luchthavens van Valencia en Alicante. Dénia is trouwens ook erg betaalbaar voor een tweede woning. Andere populaire steden in Costa Blanca Noord zijn Benidorm, Javea, Calpe en Alicante.
In het zuiden is Orihuela Costa een populaire bestemming. Het is het meest dichtbevolkte deel van de hele Costa Blanca. Wat de meeste kopers daar aantrekt, is de keuze voor betaalbaar onroerend goed in combinatie met de nabijheid van alle soorten voorzieningen, schone stranden, het levendige nachtleven en het hippe winkelcentrum La Zenia Boulevard. Daarnaast is het ook makkelijk voor je familie om op bezoek te komen of om zelf even te vliegen naar je thuisland dankzij de nabijgelegen luchthavens van Alicante en Murcia. In deze regio liggen de prijzen iets hoger, maar ze blijven beduidend lager dan in de noordelijke Costa Blanca.

Conclusie

Costa Blanca Zuid is iets goedkoper dan het noorden voor het kopen van een tweede woning in Spanje. Toch hangt de keuze van welke regio het best is vooral af van je persoonlijke voorkeuren. Hou je van het typische Costa Blanca gevoel met zandstranden of opteer je eerder voor het ruige landschap en de prachtige natuur in het noorden? Laat je bij je zoektocht bijstaan door Holiday Estate. Je kan rekenen op onze expertise en kennis op het vlak van Spaans vastgoed.

Het zuiden van de Costa Blanca

Onder Alicante is het terrein vlakker en is het dus vaak warmer en zonniger. Maar ook hier kan je genieten van een frisse zeebries. Torrevieja en Cartagena liggen in deze regio. Belgen kunnen er genieten van de vele waterparken, golfbanen en resorts. Als je een boot bezit is het zuiden van de Costa Blanca ook perfect, aangezien er veel jachthavens zijn.

Costa del Sol

Helemaal op het puntje van Spanje in het zuiden ligt de Costa del Sol. Andalusië is zeker een mooie streek maar het kan er al snel zwart zien van het volk door toerisme, dus daar moet je wel rekening mee houden. Toch is ook deze streek populair voor mensen die een tweede woning op het oog hebben, zeker als ze deze willen gebruiken om op vakantie te gaan. De stranden zijn er heerlijk en er zij veel opties voor familie entertainment.

Costa Cálida

Vlak onder de Costa Blanca ligt de Costa Calida - letterlijk 'Warme Kust'. Cartagena is hier de bekendste havenstad. Voor natuurliefhebbers is deze regio de perfecte plek. Veel gebieden die deel uitmaken van Cost Calida vallen namelijk onder natuurbeschermingsregeling. Omdat deze regio ook minder bekend is bij toeristen wordt hij vaak gewaardeerd door Belgen die de rust willen opzoeken in hun tweede woning.

Heb je de smaak te pakken gekregen? Aarzel dan vooral niet en bekijk ons aanbod in de Costa Blanca.

Image 9

Alles wat je moet weten als je een huis in Spanje koopt

Met deze handige brochure helpen we jou op weg om de goede keuzes te maken. Ook als je nog vragen hebt na het lezen van deze brochure, staan we klaar om onze ervaring te delen.

Download de brochure