Wat is het verschil tussen Costa Blanca Noord en Zuid?

Huis kopen costa blanca noord

Lijkt het je een heerlijk vooruitzicht om een eigen woning in Spanje hebben? Je kunt hier een deel van het jaar doorbrengen, of misschien wil je er wel permanent wonen. De Costa Blanca Noord is een prachtige streek als je op zoek bent naar een tweede verblijf of een nieuw thuis. Ontdek hier alles wat je wilt weten over deze kuststreek in Spanje.

Costa Blanca Noord

Het noorden en het zuiden van de Costa Blanca hebben één iets gemeen: beide regio´s hebben prachtige steden waar er veel te zien en te beleven is. Het grootste verschil tussen beiden is dat de noordelijke Costa Blanca meer bergen heeft die dichter bij de zee liggen. Dit zorgt ervoor dat de kustlijn ruwer is en er meer baaien zijn. Het bergachtige gebied zorgt er ook voor dat er iets meer regen valt hier, al is dat nog steeds niet veel. Het heeft wel als voordeel dat de regio hierdoor iets groener is. De bergen herbergen tal van authentieke dorpjes die het bezoeken waard zijn en van waar je een indrukwekkend uitzicht hebt.

Costa Blanca Zuid

Het zuiden van de Costa Blanca is een stuk vlakker dan het noorden. Hier tref je brede, mooie zandstranden aan terwijl de bergen iets verder van de kust afliggen. Dat zorgt ervoor dat je hier een echt mediterraan klimaat aantreft wat gezond is voor mensen die vaak last hebben van kwaaltjes, gewrichtsproblemen en die wat ouder worden. Costa Blanca Zuid is droger dan het noorden waardoor de begroeiing hier minder groen is. Wel zal je vaker palmbomen en sinaasappelbomen in het landschap aantreffen.

Waar koop je het beste een tweede woning?

De meest noordelijke badplaats aan de Costa Blanca is het levendige stadscentrum van Dénia met veerdiensten naar de Balearen. De 15 kilometer lange zandstranden maken het een geliefde badplaats het hele jaar door. Verder is het ook goed gelegen op slechts een uur rijden van de luchthavens van Valencia en Alicante. Dénia is trouwens ook erg betaalbaar voor een tweede woning. Andere populaire steden in Costa Blanca Noord zijn Benidorm, Javea, Calpe en Alicante.
In het zuiden is Orihuela Costa een populaire bestemming. Het is het meest dichtbevolkte deel van de hele Costa Blanca. Wat de meeste kopers daar aantrekt, is de keuze voor betaalbaar onroerend goed in combinatie met de nabijheid van alle soorten voorzieningen, schone stranden, het levendige nachtleven en het hippe winkelcentrum La Zenia Boulevard. Daarnaast is het ook makkelijk voor je familie om op bezoek te komen of om zelf even te vliegen naar je thuisland dankzij de nabijgelegen luchthavens van Alicante en Murcia. In deze regio liggen de prijzen iets hoger, maar ze blijven beduidend lager dan in de noordelijke Costa Blanca.

Conclusie

Costa Blanca Zuid is iets goedkoper dan het noorden voor het kopen van een tweede woning in Spanje. Toch hangt de keuze van welke regio het best is vooral af van je persoonlijke voorkeuren. Hou je van het typische Costa Blanca gevoel met zandstranden of opteer je eerder voor het ruige landschap en de prachtige natuur in het noorden? Laat je bij je zoektocht bijstaan door Holiday Estate. Je kan rekenen op onze expertise en kennis op het vlak van Spaans vastgoed.

Maak kennis met deze leuke plaatsen van Costa Blanca

Spreekt het idee van een huis kopen in Costa Blanca Noord je aan? Je kunt kiezen voor een huis in een grotere plaats, zoals Dénia, Benidorm of Benissa. Heb je liever een woning in een kleiner dorp, dan zijn er uiteraard ook mogelijkheden. De kans dat je in het noorden van Costa Blanca een villa of een andere type laagbouwwoning vindt, is groot. Er zijn namelijk in verhouding veel individuele villa’s vergeleken met andere Spaanse regio’s. Dit zorgt er wel voor dat het aanbod van bouwgrond kleiner is, wat uiteraard van invloed is op de prijs van de woningen.

Het aanbod van huizen en appartementen in Costa Blanca Noord is heel divers. Omdat de meeste plaatsen dicht aan de kust liggen, is er zelfs kans op een woning met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Een greep uit de gezellige dorpen

Villajoyosa is een pittoreske kustplaats met karakteristieke, gekleurde huizen. Dit hele dorp ademt een gemoedelijke sfeer uit en je voelt je direct thuis in deze gezellige badplaats.

In Altea zijn het juist de witte huizen die opvallen en een heel eigen identiteit aan het dorp geven. Het dorp ligt op een heuvel en is van oudsher een plaats waar kunstenaars verblijven. De culturele invloeden zijn hier dan ook terug te vinden, bijvoorbeeld in de vele kunstgalerijen en in het Etnisch Muziekmuseum.

Moraira was van oudsher een vissersdorp, maar tegenwoordig bruist het van energie door de toeristen die deze plaats bezoeken. Het is een gezellige badplaats, die zijn dorpse karakter heeft behouden doordat er in verhouding weinig hoge hotels te vinden zijn.

Image 9

Alles wat je moet weten als je een huis in Spanje koopt

Met deze handige brochure helpen we jou op weg om de goede keuzes te maken. Ook als je nog vragen hebt na het lezen van deze brochure, staan we klaar om onze ervaring te delen.

Download de brochure