Wat is het verschil tussen Costa Blanca Noord en Zuid?

Spaanse bankrekening hoe doe je dat spanje

Plan je een grote verhuis naar Spanje? Het is gemakkelijk in te zien waarom. Het land biedt prachtig, zonovergoten weer, geweldig eten en een uitzonderlijke kwaliteit van leven. Voordat je gaat verhuizen, heb je waarschijnlijk een enorme takenlijst om door te werken. Maar bovenaan je prioriteitenlijst zou het openen van een bankrekening moeten staan. Dit zou niet al te moeilijk moeten zijn als je over de juiste papieren beschikt. Spanje heeft een grote expatgemeenschap, dus veel banken richten hun diensten op buitenlanders.

Costa Blanca Noord

Het noorden en het zuiden van de Costa Blanca hebben één iets gemeen: beide regio´s hebben prachtige steden waar er veel te zien en te beleven is. Het grootste verschil tussen beiden is dat de noordelijke Costa Blanca meer bergen heeft die dichter bij de zee liggen. Dit zorgt ervoor dat de kustlijn ruwer is en er meer baaien zijn. Het bergachtige gebied zorgt er ook voor dat er iets meer regen valt hier, al is dat nog steeds niet veel. Het heeft wel als voordeel dat de regio hierdoor iets groener is. De bergen herbergen tal van authentieke dorpjes die het bezoeken waard zijn en van waar je een indrukwekkend uitzicht hebt.

Costa Blanca Zuid

Het zuiden van de Costa Blanca is een stuk vlakker dan het noorden. Hier tref je brede, mooie zandstranden aan terwijl de bergen iets verder van de kust afliggen. Dat zorgt ervoor dat je hier een echt mediterraan klimaat aantreft wat gezond is voor mensen die vaak last hebben van kwaaltjes, gewrichtsproblemen en die wat ouder worden. Costa Blanca Zuid is droger dan het noorden waardoor de begroeiing hier minder groen is. Wel zal je vaker palmbomen en sinaasappelbomen in het landschap aantreffen.

Spaanse bankrekening hoe doe je dat spanje 2

Waar koop je het beste een tweede woning?

De meest noordelijke badplaats aan de Costa Blanca is het levendige stadscentrum van Dénia met veerdiensten naar de Balearen. De 15 kilometer lange zandstranden maken het een geliefde badplaats het hele jaar door. Verder is het ook goed gelegen op slechts een uur rijden van de luchthavens van Valencia en Alicante. Dénia is trouwens ook erg betaalbaar voor een tweede woning. Andere populaire steden in Costa Blanca Noord zijn Benidorm, Javea, Calpe en Alicante.
In het zuiden is Orihuela Costa een populaire bestemming. Het is het meest dichtbevolkte deel van de hele Costa Blanca. Wat de meeste kopers daar aantrekt, is de keuze voor betaalbaar onroerend goed in combinatie met de nabijheid van alle soorten voorzieningen, schone stranden, het levendige nachtleven en het hippe winkelcentrum La Zenia Boulevard. Daarnaast is het ook makkelijk voor je familie om op bezoek te komen of om zelf even te vliegen naar je thuisland dankzij de nabijgelegen luchthavens van Alicante en Murcia. In deze regio liggen de prijzen iets hoger, maar ze blijven beduidend lager dan in de noordelijke Costa Blanca.

Conclusie

Costa Blanca Zuid is iets goedkoper dan het noorden voor het kopen van een tweede woning in Spanje. Toch hangt de keuze van welke regio het best is vooral af van je persoonlijke voorkeuren. Hou je van het typische Costa Blanca gevoel met zandstranden of opteer je eerder voor het ruige landschap en de prachtige natuur in het noorden? Laat je bij je zoektocht bijstaan door Holiday Estate. Je kan rekenen op onze expertise en kennis op het vlak van Spaans vastgoed.

Wat zijn de kosten?

Bankieren in Spanje is niet de goedkoopste in de EU, maar de markt is behoorlijk competitief. Je mag verwachten dat je ongeveer € 15-20 aan jaarlijkse kosten betaalt voor een zichtrekening, hoewel dit sterk verschilt tussen banken.

Je betaalt ongeveer € 12-15 voor een bankkaart en mogelijk meer dan € 30 per jaar voor een creditcard met veel Spaanse bankrekeningen. Hoewel, nogmaals, het varieert tussen banken - sommige bieden gratis debet- en / of creditcards bij bepaalde accounts.

Als je contant geld wilt opnemen bij een geldautomaat, is dit meestal gratis bij gebruik van een geldautomaat van een van de grotere internationale banken.

Image 9

Alles wat je moet weten als je een huis in Spanje koopt

Met deze handige brochure helpen we jou op weg om de goede keuzes te maken. Ook als je nog vragen hebt na het lezen van deze brochure, staan we klaar om onze ervaring te delen.

Download de brochure