Het noorden en het zuiden van de Costa Blanca hebben één iets gemeen: beide regio´s hebben prachtige steden waar er veel te zien en te beleven is. Het grootste verschil tussen beiden is dat de noordelijke Costa Blanca meer bergen heeft die dichter bij de zee liggen. Dit zorgt ervoor dat de kustlijn ruwer is en er meer baaien zijn. Het bergachtige gebied zorgt er ook voor dat er iets meer regen valt hier, al is dat nog steeds niet veel. Het heeft wel als voordeel dat de regio hierdoor iets groener is. De bergen herbergen tal van authentieke dorpjes die het bezoeken waard zijn en van waar je een indrukwekkend uitzicht hebt.

We hebben 20 dorpen en steden de revue laten passeren. Stuk voor stuk hebben ze veel te bieden. De een belooft veel qua entertainment, terwijl de ander over een paradijselijke omgeving beschikt.

Ben je van plan vastgoed te kopen aan de Costa Blanca? Let bij het kiezen van een locatie op de grootte van het plaatsje, hoeveel toeristen er jaarlijks komen en hoe het plaatsje zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft. Daarnaast telt de prijs van de grond en de omgeving waarschijnlijk mee bij je overweging.

Succes met kiezen. Wij wensen je alvast veel plezier onder de zon, aan de zee en op de witte stranden van de Costa Blanca!

Image 9

Alles wat je moet weten als je een huis in Spanje koopt

Met deze handige brochure helpen we jou op weg om de goede keuzes te maken. Ook als je nog vragen hebt na het lezen van deze brochure, staan we klaar om onze ervaring te delen.

Download de brochure