Wat is het verschil tussen Costa Blanca Noord en Zuid?

Dehesa de campoamor holiday estate

De urbanisatie van Dehesa De Campoamor ligt op ongeveer 15 kilometer van Torrevieja. En nu gaan we het wat moeilijker maken: Dehesa De Campoamor is een urbanisatie en maakt deel uit van Orihuela-Costa. Orihuela-Costa is dan weer een deelgemeente van Orihuela. En dat alles ligt in de wonderschone Costa Blanca.

Naast Dehesa De Campoamor ligt nog een urbanisatie namelijk Lomas de Campoamor. Samen tellen die twee urbanisaties een kleine 1200 inwoners. Klein en fijn dus. De afwezigen hebben ongelijk want de troeven van Dehesa De Campoamor zijn onbetaalbaar. Je leeft er in een paradijs. Met zijn zachte zandstranden en een jachthaven die precies een schilderijtje is. Het strand strekt zich uit over meer dan 650 meter en is ongeveer 20 meter breed. Dat maakt het een aangenaam strand waar je nooit als haringen in een ton zit. De jachthaven biedt plaats aan 350 bootjes. Rondom de jachthaven vind je typische restaurantjes en bars. Perfect om een zachte zomeravond door te brengen.

De Spaanse Costa Blanca is een uitgestrekt kustgebied. Iedere regio heeft zijn eigen unieke eigenschappen en daarom wordt er door immobiliënkantoren vaak gesproken over het noorden en het zuiden. Costa Blanca Noord loopt van Denia tot Alicante terwijl het zuiden uitstrekt van Alicante tot Pilar de Horadada. Maar hoe beslis je of je in het zuiden of in het noorden van de Costa Blanca een huis koopt?

Costa Blanca Noord

Het noorden en het zuiden van de Costa Blanca hebben één iets gemeen: beide regio´s hebben prachtige steden waar er veel te zien en te beleven is. Het grootste verschil tussen beiden is dat de noordelijke Costa Blanca meer bergen heeft die dichter bij de zee liggen. Dit zorgt ervoor dat de kustlijn ruwer is en er meer baaien zijn. Het bergachtige gebied zorgt er ook voor dat er iets meer regen valt hier, al is dat nog steeds niet veel. Het heeft wel als voordeel dat de regio hierdoor iets groener is. De bergen herbergen tal van authentieke dorpjes die het bezoeken waard zijn en van waar je een indrukwekkend uitzicht hebt.

Dehesa de campoamor holiday estate 2