Wat is het verschil tussen Costa Blanca Noord en Zuid?

Hoe lang vliegen costa blanca

Welke luchthavens in België vliegen naar dCosta Blanca?blijf. Zo staat dit Spaanse gebied bekend om de parelwitte stranden, het zachte klimaat en de prachtige natuurlijke omgeving. Als potentiële koper van vastgoed in de Costa Blanca kan de vliegtijd vanuit België een belangrijke factor zijn bij het maken van jouw beslissing. Je wil immers weten hoe lang het duurt om naar jouw droomhuis af te reizen, en bij voorkeur niet te lang onderweg zijn. Laat de vliegtijd vanuit België naar de Costa Blanca je vooral niet afschrikken! Gemiddeld zal de vlucht vaak niet meer dan tweeënhalf uur in beslag nemen. In dit artikel zullen we je laten zien dat de vliegtijd van België naar de de Costa Blanca helemaal niet zo lang is, en dat er vele verschillende luchthavens zijn waar je uit kunt kiezen.

Costa Blanca Noord

Het noorden en het zuiden van de Costa Blanca hebben één iets gemeen: beide regio´s hebben prachtige steden waar er veel te zien en te beleven is. Het grootste verschil tussen beiden is dat de noordelijke Costa Blanca meer bergen heeft die dichter bij de zee liggen. Dit zorgt ervoor dat de kustlijn ruwer is en er meer baaien zijn. Het bergachtige gebied zorgt er ook voor dat er iets meer regen valt hier, al is dat nog steeds niet veel. Het heeft wel als voordeel dat de regio hierdoor iets groener is. De bergen herbergen tal van authentieke dorpjes die het bezoeken waard zijn en van waar je een indrukwekkend uitzicht hebt.

Costa Blanca Zuid

Het zuiden van de Costa Blanca is een stuk vlakker dan het noorden. Hier tref je brede, mooie zandstranden aan terwijl de bergen iets verder van de kust afliggen. Dat zorgt ervoor dat je hier een echt mediterraan klimaat aantreft wat gezond is voor mensen die vaak last hebben van kwaaltjes, gewrichtsproblemen en die wat ouder worden. Costa Blanca Zuid is droger dan het noorden waardoor de begroeiing hier minder groen is. Wel zal je vaker palmbomen en sinaasappelbomen in het landschap aantreffen.

Waar koop je het beste een tweede woning?

De meest noordelijke badplaats aan de Costa Blanca is het levendige stadscentrum van Dénia met veerdiensten naar de Balearen. De 15 kilometer lange zandstranden maken het een geliefde badplaats het hele jaar door. Verder is het ook goed gelegen op slechts een uur rijden van de luchthavens van Valencia en Alicante. Dénia is trouwens ook erg betaalbaar voor een tweede woning. Andere populaire steden in Costa Blanca Noord zijn Benidorm, Javea, Calpe en Alicante.
In het zuiden is Orihuela Costa een populaire bestemming. Het is het meest dichtbevolkte deel van de hele Costa Blanca. Wat de meeste kopers daar aantrekt, is de keuze voor betaalbaar onroerend goed in combinatie met de nabijheid van alle soorten voorzieningen, schone stranden, het levendige nachtleven en het hippe winkelcentrum La Zenia Boulevard. Daarnaast is het ook makkelijk voor je familie om op bezoek te komen of om zelf even te vliegen naar je thuisland dankzij de nabijgelegen luchthavens van Alicante en Murcia. In deze regio liggen de prijzen iets hoger, maar ze blijven beduidend lager dan in de noordelijke Costa Blanca.

Conclusie

Costa Blanca Zuid is iets goedkoper dan het noorden voor het kopen van een tweede woning in Spanje. Toch hangt de keuze van welke regio het best is vooral af van je persoonlijke voorkeuren. Hou je van het typische Costa Blanca gevoel met zandstranden of opteer je eerder voor het ruige landschap en de prachtige natuur in het noorden? Laat je bij je zoektocht bijstaan door Holiday Estate. Je kan rekenen op onze expertise en kennis op het vlak van Spaans vastgoed.

Vliegen naar de Costa Blanca Noord

Heb jij een verblijf op het oog dat zich in het noorden van de Costa Blanca bevindt, dan is Valencia Airport de beste keuze. Om op deze bestemming te komen zijn alle bovenstaande luchthaven mogelijk voor vertrek, maar moet je rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten. Vanuit Brussels Airport naar Valencia Airport betekent dit een vliegtijd van gemiddeld 3 uur. Vanuit Brussels South Charleroi Airport bedraagt de vliegtijd ongeveer 3 uur en 10 minuten en vanuit Liège Airport kun je Valencia bereiken na zo’n 2 uur en 50 minuten vliegen.

Conclusie

Zoals je ziet sta je in geen tijd in de Costa Blanca. Het idee dat een tweede verblijf in Spanje te ver is, blijkt dus heel goed mee te vallen. Bovendien is iemand die een tweede verblijf heeft in onze Belgische Ardennen of de Kust ook snel enkele uren onderweg. Het grote verschil is dat die het waarschijnlijk met minder mooi weer moeten doen.

Met verschillende luchthavens in België waar je uit kunt kiezen voor zowel vertrek als aankomst is de vluchttijd dus relatief kort. Voor je het weet zit je onder de stralende Spaanse zon!

Image 9

Alles wat je moet weten als je een huis in Spanje koopt

Met deze handige brochure helpen we jou op weg om de goede keuzes te maken. Ook als je nog vragen hebt na het lezen van deze brochure, staan we klaar om onze ervaring te delen.

Download de brochure