De Spaanse Costa Blanca is een uitgestrekt kustgebied. Iedere regio heeft zijn eigen unieke eigenschappen en daarom wordt er door immobiliënkantoren vaak gesproken over het noorden en het zuiden. Costa Blanca Noord loopt van Denia tot Alicante terwijl het zuiden uitstrekt van Alicante tot Pilar de Horadada. Maar hoe beslis je of je in het zuiden of in het noorden van de Costa Blanca een huis koopt?

Costa Blanca Noord

Het noorden en het zuiden van de Costa Blanca hebben één iets gemeen: beide regio´s hebben prachtige steden waar er veel te zien en te beleven is. Het grootste verschil tussen beiden is dat de noordelijke Costa Blanca meer bergen heeft die dichter bij de zee liggen. Dit zorgt ervoor dat de kustlijn ruwer is en er meer baaien zijn. Het bergachtige gebied zorgt er ook voor dat er iets meer regen valt hier, al is dat nog steeds niet veel. Het heeft wel als voordeel dat de regio hierdoor iets groener is. De bergen herbergen tal van authentieke dorpjes die het bezoeken waard zijn en van waar je een indrukwekkend uitzicht hebt.

Image 9

Alles wat je moet weten als je een huis in Spanje koopt

Met deze handige brochure helpen we jou op weg om de goede keuzes te maken. Ook als je nog vragen hebt na het lezen van deze brochure, staan we klaar om onze ervaring te delen.

Download de brochure