Costa Blanca Noord

Het noorden en het zuiden van de Costa Blanca hebben één iets gemeen: beide regio´s hebben prachtige steden waar er veel te zien en te beleven is. Het grootste verschil tussen beiden is dat de noordelijke Costa Blanca meer bergen heeft die dichter bij de zee liggen. Dit zorgt ervoor dat de kustlijn ruwer is en er meer baaien zijn. Het bergachtige gebied zorgt er ook voor dat er iets meer regen valt hier, al is dat nog steeds niet veel. Het heeft wel als voordeel dat de regio hierdoor iets groener is. De bergen herbergen tal van authentieke dorpjes die het bezoeken waard zijn en van waar je een indrukwekkend uitzicht hebt.

Costa Blanca Zuid

Het zuiden van de Costa Blanca is een stuk vlakker dan het noorden. Hier tref je brede, mooie zandstranden aan terwijl de bergen iets verder van de kust afliggen. Dat zorgt ervoor dat je hier een echt mediterraan klimaat aantreft wat gezond is voor mensen die vaak last hebben van kwaaltjes, gewrichtsproblemen en die wat ouder worden. Costa Blanca Zuid is droger dan het noorden waardoor de begroeiing hier minder groen is. Wel zal je vaker palmbomen en sinaasappelbomen in het landschap aantreffen.

Waar koop je het beste een tweede woning?

De meest noordelijke badplaats aan de Costa Blanca is het levendige stadscentrum van Dénia met veerdiensten naar de Balearen. De 15 kilometer lange zandstranden maken het een geliefde badplaats het hele jaar door. Verder is het ook goed gelegen op slechts een uur rijden van de luchthavens van Valencia en Alicante. Dénia is trouwens ook erg betaalbaar voor een tweede woning. Andere populaire steden in Costa Blanca Noord zijn Benidorm, Javea, Calpe en Alicante.
In het zuiden is Orihuela Costa een populaire bestemming. Het is het meest dichtbevolkte deel van de hele Costa Blanca. Wat de meeste kopers daar aantrekt, is de keuze voor betaalbaar onroerend goed in combinatie met de nabijheid van alle soorten voorzieningen, schone stranden, het levendige nachtleven en het hippe winkelcentrum La Zenia Boulevard. Daarnaast is het ook makkelijk voor je familie om op bezoek te komen of om zelf even te vliegen naar je thuisland dankzij de nabijgelegen luchthavens van Alicante en Murcia. In deze regio liggen de prijzen iets hoger, maar ze blijven beduidend lager dan in de noordelijke Costa Blanca.

Conclusie

Costa Blanca Zuid is iets goedkoper dan het noorden voor het kopen van een tweede woning in Spanje. Toch hangt de keuze van welke regio het best is vooral af van je persoonlijke voorkeuren. Hou je van het typische Costa Blanca gevoel met zandstranden of opteer je eerder voor het ruige landschap en de prachtige natuur in het noorden? Laat je bij je zoektocht bijstaan door Holiday Estate. Je kan rekenen op onze expertise en kennis op het vlak van Spaans vastgoed.

Tip 5 - Kies voor een nieuwbouw

Om dezelfde reden als hierboven kies je beter een nieuwbouw. Spanje heeft heel wat projecten waar je prachtige appartementen en villa´s vindt. De prijzen zijn vaak erg interessant (en veel goedkoper dan in ons land), en het beste is dat de woningen gewoon instapklaar zijn. Het laatste wat je immers wil bij de aankoop van een droomhuis, is dat je nog volledig moet gaan renoveren.

Tip 6 - Zeezicht

Is een villa of appartement met zeezicht erg belangrijk voor je, dan zal je er rekening mee moeten houden dat je hier flink voor bijbetaalt. Let ook op met de omschrijving ´nabij het strand´. Vaak is dit nog iets meer dan wandelafstand. Tegelijk moeten we ook zeggen dat Spanje meer te bieden heeft dan enkel maar het frontale zeezicht vanuit je appartement. Verken dus de volledige omgeving, en daar zal je de echte mooie koopjes vinden.

Tip 7 - Zelf genieten of verhuren?

Is het vinden van je huis in Spanje een investering voor later of om direct van te genieten. Niet zelden kopen mensen vastgoed in Spanje om er pas later als ze op pensioen zijn te komen wonen. Tot dan zien ze de aankoop als een belegging die ze kunnen verhuren. Dit is nog een reden om samen te werken met een vastgoedkantoor. Overigens: Holiday Estate heeft al meer dan 20 jaar ervaring met verhuur van vakantiewoningen aan de Costa Blanca. Een meer ervaren partner kan je je niet wensen.

Tip 8 - Bekijk de kosten realistisch

De aankoopprijzen van woningen in Spanje doen je al snel wegdromen. Toch bekijk je het best alle kosten vanuit een realistisch oogpunt. Informeer je goed over de kosten van water en elektriciteit. Ook zal je in Spanje notariskosten moeten betalen. Heb je een appartement op het oog, dan zal je misschien ook onderhoudskosten moeten betalen voor de gemeenschappelijke ruimtes. In sommige steden geldt dan weer een taks op tweede verblijven. Holiday Estate zal je bij al deze zaken kunnen helpen.

Wie het huis van zijn dromen in Spanje wil vinden, zal minder lang moeten zoeken dankzij ons advies. Waarom? We kennen de regio’s als onze broekzak. Bovendien hebben we jaren ervaring met het aankopen van vastgoed in Spanje. Las je bijvoorbeeld al onze lijst met redenen waarom je op researchtripmoet? Zeker doen, dan kan je met ons mee op prospectie naar de mooiste panden.

Image 9

Alles wat je moet weten als je een huis in Spanje koopt

Met deze handige brochure helpen we jou op weg om de goede keuzes te maken. Ook als je nog vragen hebt na het lezen van deze brochure, staan we klaar om onze ervaring te delen.

Download de brochure